Nieuwsberichten

Waalwijk doet t weer!!

Waalwijk doet t weer!!

De 20ste editie van de Foppencup waren weer het toneel van zeer intense wedstrijden gehouden op de Vlaardingen Foppenplas, met een krachtige windkracht 2. Er zijn maar liefst 2 parcours afgelegd en de winnaar was Zeekadetkorps Waalwijk gevolgd door Zeekadetkorps Gouda en Zeekadetkorps Hellevoetsluis met een mooie derde plaats.
Wij willen Zeekadetkorps Schiedam en Maassluis heel hartelijk bedanken voor het uitlenen van hun vletjes, hopelijk doen jullie volgend jaar ook weer mee.

Uitnodiging

Uitnodiging

Uitnodiging 20ste editie Foppencup

Beste Commandant, Eerste officier of andere belangstellende,

Hierbij willen wij u graag uitnodigen voor de 20ste editie van de Foppencup. Vorig jaar streden er 7 vletten van het zeekadetkorps en 2 vletten van de scouting Wesselgroep om de prijzen. Uiteindelijk was het zeekadetkorps Waalwijk die er vandoor ging met de winst. De wedstrijden zijn op zaterdag 14 september 2019 op de Foppenplas. We verzamelen om 09:00 aan boord van de Assam, en zullen dan zo snel mogelijk vertrekken in de sleep richting de Foppenplas. Zoals gebruikelijk verzorgen wij voor € 2,- de lunch. Ook is het mogelijk om tegen betaling iets te snopen en te drinken te kopen.

Aanmelden kan via deze link

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons.

Met vriendelijke groet,
Taco Wendels en Sigrid Smit
Commandant en Eerste officier Zeekadetkorps Vlaardingen.

 

Inschrijven mogelijk

Inschrijven mogelijk

Er kan nu worden ingeschreven voor de 20ste editie van de Foppencup. Een speciale editie, voor het twintigste jaar worden de wedstrijden georganiseerd. Elk zeekadetkorps kan zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

Tot de 20ste!!

Waalwijk Winnaar

Waalwijk Winnaar

De vlet van Zeekadetkorps Waalwijk heeft de 19e editie van de Foppencup gewonnen. Het team uit Waalwijk versloeg de andere 8 vletten met een imposante reeks races. De vijf manches werden drie keer winnend en twee keer als tweede gevaren. Een heel mooi resultaat. Waalwijk verplicht zich met deze overwinning om de 20e editie de titel te komen verdedigen.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Deelnemersveld

Deelnemersveld

Voor de 19e editie van de zeilregatta’s om de befaamde Foppencup hebben zich de volgende korpsen aangemeld;
Alkmaar, Maassluis, Moerdijk, Waalwijk, Rotterdam, Vlaardingen en wellicht enkele vletten van de zeeverkenners.

De wedstrijden starten om ca. 1100u en zijn vanaf de wal prima te volgen. De prijsuitreiking is om ongeveer 1600u.

Questrijden

Questrijden

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 5 RS Questen) organiseren wij ook wedstrijden voor de RS Quest. Er worden dan een aantal banen gezeild apart van de beenhakkers maar wel op de Foppenplas. Geef bij de opgave aan dat er ook belangstelling is om met een RS Quest te komen en wij nemen apart even contact op.

Aanmelden via het aanmeldingen formulier.

Winnaars 2017

Winnaars 2017

Na drie wedstrijden met onstuimig weer waren er twee korpsen winnaar Alkmaar/Maassluis hadden een vlet gedeeld en veroverde de Foppencup. Dit jaar waren er slechts zeven vletten die hebben deelgenomen. We hopen voor volgend jaar meer deelnemers te kunnen verwelkomen.

Hellevoetsluis wint 17e editie

Hellevoetsluis wint 17e editie

Het Zeekadetkorps Hellevoetsluis wint de 17e editie van de Foppencup. Vlaardingen wist niet de titel te prolongeren. Moerdijk weer derde. Het deelnemersveld bedroeg slechts zes vletten. Veel korpsen hadden afgezegd vanwege andere activiteiten. Laten wij hopen dat de 18e editie weer een groot deelnemersveld heeft.

Aanmelding teams voor editie 2016

Aanmelding teams voor editie 2016

Teams kunnen zich nu opgeven voor de regattas op zaterdag 10 september 2016.

Sluitingsdatum is 5 september 2016.

Geef je op door het aanmeldings formulier compleet in te vullen en te versturen. Je krijgt van ons een bevestiging als alles goed is ontvangen.

Opgeven via dit formulier

Stand tot dusver; 7 juli 2016, inschrijvingen geopend.

Foppencup

 

 

 

21e editie van de Foppencup zeilregatta's voor Zeekadetkorpsen uit Nederland. Zaterdag 19 september 2020.

 

 

 

© 2019 Zeekadetkorps Vlaardingen

VOLG ONS